Qatar, Franta, Egipt sunt doar câteva dintre ţările unde Nicoleta Ciobanu împreună cu bandul sau a susţinut concerte, realizand adevarate show-uri, prin care muzica romaneasca a ajuns să fie cunoscută şi apreciată.

În anul 2008 a fost invitată să participe la celebrul Summer Festival din Sharm el Sheikh. Astfel, Nicoleta a urcat pe scena, alături de nume mari ale muzicii arabesti  precum: Hakim, Mohamed Fauzi, cât şi celebrul Amr Diab, cu care a interpretat chiar, în duet, faimoasa melodie „Habibi Ya Nour el Nain”, coloana sonoră din „Clona” dar şi alte piese arabesti.

“A fost o mare bucurie pentru mine să cânt în duet cu Amr Diab. Dat fiind ca este cel mai apreciat si cunoscut cantaret din Egipt, este extrem de dificil sa reusesti sa-l impresionezi. Faptul ca a dorit aceasta colaborare m-a flatat si mi-a dat multa incredere in mine. Dupa interpretarea noastra, Amr mi-a spus ca ce l-a facut sa ma retina dintre atatia cantareti a fost faptul ca pot jongla cu mare lejeritate cu diverse stiluri muzicale, cat si faptul ca am reusit sa cant cu aceleaşi inflexiuni muzica arabeasca aşa cum ştiu să o facă doar cei din Orient. Amr Diab este un om extraordinar care deşi ştie că e adulat de atâţia oameni a putut să rămân un tip modest, natural, fără înfatuare si foarte cald”, a declarat Nicoleta Ciobanu.

Aceasta a adăugat: „A fost o mare provocare pentru mine, îmi amintesc, să-mi stăpânesc emotiile, dat fiind faptul că, deşi cânt de mai bine de 15 ani, sunt foarte emotivă. La acest eveniment am avut ocazia să performez în faţa unor mari presedinti precum: Yasser  Arafat, Hassan al II-lea al Marocului, Abdullah al II-lea al Iordaniei, fiul lui Hussein al Iordaniei, Hosmin Moubarack şi altii. A fost unul dintre momentele cele mai frumoase ale carierei mele…”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: libertatea.ro